Potenciální výnos plodin − pro potravinářské a další využití
Potenciální výnos plodin − pro potravinářské a další využití (brambory, hořčice, mák setý, řepa, řepka ozimá a slunečnice roční). Regionální výnos plodin na BPEJ do měřítka 50 000, na katastrální území (KÚ) nad 50 000.
Vytvořeno pro projekt IS Restep, který analyzuje obnovitelné zdroje v regionálním měřítku. Dále použito v navazujícím projektu Biomasa, který optimalizuje využití biomasy v souladu s ochranou půdy při respektování potravinové soběstačnosti, a projektu Ekonomika, který slouží pro podporu strategického rozhodování v oblasti zemědělství, ochrany půdy a energetiky v rozsahu celé ČR.
Výzkumný ústav monitoringu a ochrany půdy, v. v. i.
Pro každou BPEJ byl výnos plodin (v t/ha) určen na základě kódu HPKJ. Hodnota pro KÚ byla stanovena jako vážený průměr výnosů plodin. Data v podobě výnosů jednotlivých druhů plodin na HPKJ poskytla ČZÚ. Data správních hranic poskytl ČÚZK.